OM MIG

Lovisa Kallerhult

Lovisa Kallerhult i punktform:

 ⋅ Ravenclaw, INFJ-T, Nav
⋅ Sambo, två barn, två hundar
⋅ Skogen, studion, sjön
⋅ Ugglor, prickar, choklad

 

Lovisa i fler ord:

Jag är av årgång 1985, bor i ett hus i ett litet samhälle utanför Borås i Västra Götaland och jobbar som konstnär/bildskapare/illustratör/kreatör.

Vägen hit har varit en kombination mellan spikrak och målinriktad autobahn och en försiktig skogsväg som slingrar sig runt stora stenar och sjöar. Att skapa och vara kreativ har alltid varit en självklar del av hela min existens. Lika lite som jag skulle kunna sluta andas eller äta choklad skulle jag kunna sluta tänka i kreativa banor, skapa så fort möjlighet finns och ständigt söka mer information och lära mig mer. Det är jag. Den eviga studenten.

 

Studier

På tal om student så är jag av övertygelsen att den som har flest högskolepoäng när den dör vinner. Skämt å sido så har mina akademiska äventyr inkluderat Etologi- och Djurskyddsprogrammet på SLU i Skara samt diverse strökurser inom allt från HTML, CSS och grafisk design till Harry Potter och hans världar. Utanför den akademiska världen har jag också tagit ungefär varenda möjlighet som presenterat sig, att fördjupa mig inom mina intresseområden hund och inlärning. Via Svenska Brukshundklubben, Studiefrämjandet och diverse privata aktörer har jag utbildat mig till Hundinstruktör i diverse hundsporter och jag var yrkesverksam inom denna bransch i några år och aktiv i träning och tävling av egna hundar.

 

Think, Plan, Do, Review

Detta gick såklart hand i hand med mitt stora intresse för att organisera och planera och viljan att lära mig mer om retorik och studieteknik. Hur lär jag mig och hur hjälper jag andra att lära sig. Det här kommer få ligga som en bakgrund i allt jag gör även om jag i mångt och mycket rört mig från min roll som hundinstruktör, föreläsare och lärare och numera fokuserar på skapandet.

 

Nu ser livet lite annorlunda ut, de älskade hundarna finns kvar men det aktiva hundlivet med kurser och tävlingar var och varannan helg har bytts ut mot två männskobarn och deras aktiviteter. Min deltidssyssla som bildskapare har fått växa till ett heltidsjobb och eftersom att jag verkligen saknat bloggandet, att dela med mig av mina tankar och vad jag lärt mig, kommer det nu tillbaka men i ett nytt format.